27 Nisan 2008 Pazar

Blackberry ücretlendirmesi(operatör)

Blackberry cihazlarınızda cihazın içerisinde gömülü olan yazılımlar otomatik olarak blackberry aboneliginiz varsa onun üzerinden ücretlendirilir.yada tarayıcıdan açtıgınız web yani html sayfaları yani www. ile başlayan sayfalar.


Blackberry cihazınızdan wap sayfalarına baglanmak operatörün gprs ücretlendirmesi üzerinden yapılır,mms de gene normal bir cihazda nasıl ücretlendirliyorsa aynı şekilde ücretlemndrilir.

Eger blackberry cihazınızın versiyonu 4.2 ve üzerinde ise abonelik gerekmeden mms ve wap baglantısı kurabilirsiniz.

aboneliginiz kotalı ise örnegin 2 MB ise;
Aldıgınız tüm mailler ,pin to pin, blackberry messenger da dahil olmak üzere hepsi blackberry aboneliginiz üzerinden ücretlendirilir.bu durumda kotanız doldugunda ayrıca ücretlendirilirsiniz.

Yurt dısında blackberry cihazlarınızdan yaptıgınız her baglantı ayrıca o ülkedeki roming ücretlendirmesi üzerinden ücretlendirlir.

Blackberry Messenger vede Pin to Pin mesajlaşmasının ücretsiz olduguna dair bilgiler kesinlikle yanlıştır her halukarda ücretlendirilirsiniz.

Peki Blackberry cihazınıza indirdiginiz yazılımların blackberry yani sınırsız abonelikten mi yoksa o operatörün gprs ücretlendirmesinden mi ücretlendirilecegini nasıl anlarsınız;

Blackberry cihazınızdan->secenekler->gelişmiş->TCP IP->bu kısımda eger operatörünüzün internet ayarları yoksa yani APN kısmında bir şey yazmıyorsa;

İndirdiginiz yazılım blackberry paketinizden ücretlendriliyor demektir.

İndirdiginiz yazılım ı program acılıyor fakat baglantı kuramıyorsanız (kullanamıyorsanız) bu kısıma Turkcell için "internet" yazdıgınızda baglanacaktır. bu aşamada turkcell gprs üzerinden baglandıgınız için ayrıca baglantı içinde ücret ödeyeceksiniz.

Bununla beraber Blackberry nizi modem olarak kullanarak internet e baglandıgınızda ayrıca GPRS üzerinden ücretlendirileceksiniz.

Hiç yorum yok: